Vozilo in oprema

CanAm Outlander 800 XT-P

CanAm Outlander 800 XT-P

Nekaj besed o izbiri vozila za Tour….STANKOTU… Ko sem pričel razmišljati o tej avanturi, je bila ena največjih dilem, katero vozilo izbrati. Jasno je bilo le to, da bo to zagotovo Can-Am Outlander Max. Sprva sem se poigraval z mislijo, da bi šel kar z mojo »staro« 650-ko, letnik 2008. V bistvu v vseh 27.000 prevoženih kilometrih ni bilo nobenega omembe vrednega problema. Logičen zaključek bi torej bil, da naredim nekaj nadgradnje, temeljit pregled motorja in…«ready to go«! Vendar je še nekaj dodatnih elementov botrovalo temu, da sem pričel razmišljati o novem vozilu. Osnovo v modelu in kvaliteti sem imel…torej kaj izbrati in zakaj.

Po temeljitem, daljšem in tehtnem razmisleku sem se odločil za nov Can-Am Outlander 800R XT-P Max. Zakaj prav ta model? Po dosedanjih izkušnjah sem vedel, da je 650ccm. Rotax dovolj za to avanturo..a ker bo motor resnično obremenjen in vsled vse potrebne opreme tudi obtežen, sem se odločil za 800ccm. agregat. Tako bo večja kubatura in dodatni konjički rezerva, ki bo omogočala optimalno uporabo v srednjem območju delovanja motorja in s tem minimalno obremenitev. Poleg tega, gre za znan, v letih preverjen agregat s tem pa je tudi zagotovljena zanesljivost delovanja.

Max je seveda logična izbira zaradi prostora in medosne razdalje, ki bo nudila dovolj udobja med to naporno vožnjo. XT-P model pa ponuja v osnovni opremi natančno tisto, kar potrebujem. Aluminijasto krmilo, ki bo omogočalo namestitev navigacijske naprave in mobilnika, ter naprave za sledenje-in time, da bo vedno vse pri roki. Potem so tu »bead lock« platišča, ki omogočajo popravilo pnevmatike v primeru večje poškodbe brez pomoči vulkanizerja…zelo pomembno, ako pride do neljubih težav, nekaj 100km od prve »garažne delavnice«. In pa seveda Fox podium X amortizerji, ki omogočajo optimalno nastavitev vzmetenja, glede na obremenitev motorja in podlago. Vse skupaj seveda za čim večji komfort v vožnji in s tem zmanjševanje utrujenosti voznika. Tukaj pa je še velik digitalno-analogni zaslon, ki v tem modelu nudi še nekaj dodatnih koristnih informacij, ki pridejo prav..npr. temperatura motorja, stanje DPS-a, ura, ter ostale že znane parametre. Digitalni prikaz hitrosti in obratov motorja, pa sta podprta še z velikima analognima števcema za hiter in lažji pregled stanja. Vitlo in osnovna zaščita podvozja sta dodatka, za katere upam, da jih ne bom potreboval…a ker se na takšni poti lahko zgodi marsikaj je dobro, da sta na voljo. Nov model ima tudi nove odlične žaromete in ne bo potrebe po namestitvi dodatnih luči.Seveda je še veliko drugih podrobnosti, kot so pod sedežem nameščen akumulator, nov enostaven dostop do zračnega filtra ipd….vse pa omogoča v slučaju potrebe hiter in enostaven dostop.

In za konec še ime…ne glede na to, da je motor le stvar….skupaj bova kot eno, mnogo dni in kilometrov, v slabem in dobrem, blatu, dežju in soncu….! In ko greš skozi vse našteto skupaj je prav, da ima ta stvar ime…tako zadeva postane bolj osebna. V družbi prijateljev K4K smo našli hitro rešitev. Vozilu bo ime STANKO! Zakaj?...ker bo njegova naloga peljati me daleč na vzhod skozi vse mogoče Stan-e (Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgizistan Tajikistan….). Torej STANKO!

Galerija