Izbira "kufra"

Datum objave November 3, 2013

Eden pomembnejših členov na tem potovanju je seveda »kufer«. Prostor, kjer bom prevažal večino prepotrebne (in tudi nekaj nepotrebne a dobrodošle) opreme. Kljub izobilju prostora, ki ga nudi BRP-jev 120L kovček s sitemom LinQ pritrjenim na Outlander-max, ga je na časovno tako dolgem in tehnično zahtevnem potovanju seveda premalo. In ker potovanje skozi vse možne oblike terenov in podlag v vseh vremenskih pogojih zahteva dodatne standarde, sem najprej lepo zložil svoje zahteve.
»Kufer« mora biti dovolj velik (a ne prevelik), vodotesen, odporen proti vdoru prahu, enostaven za manipuliranje (odpiranje-zapiranje in po potrebi snemanje iz motorja), lahek, robusten in z možnostjo zaklepanja. Ob vsem skupaj pa še iz materiala, ki bo dovoljeval manjše predelave za specifične potrebe shranjevanja različnih stvari in opreme. Pri ogledovanju ponudbe, je vedno nekaj odstopalo od mojih zahtev. Kljub vsemu pa mi je uspelo najti natančno tisto kar želim. To je ALPOS-ov aluminijasti kovček z oznako D140.
Robusten kovček iz 1mm aluminija prostornine 140L in nosilnosti 160kg ter ojačanimi vogalniki in dvema ključavnicama. Odpira se popolnoma na vrhu, kar omogoča izkoristek celotnega volumna notranjosti. Z manjšimi posegi ga bom razdelil do polovice volumna v 3 sektorje, kjer bom spravil opremo, ki je ne potrebujem vsak dan (rezervno olje, jermene, orodje, prvo pomoč….. ipd.),druga (gornja) polovica, pa bo ostala nerazdeljena in bo omogočala shrambo večjih stvari za katere je priročno, da so čim lažje dosegljive (prenosni računalnik, foto in video oprema ipd., oprema za dež…).
Na ta način bom omogočil večji red in preglednost v »kufru«.
Pritrditev samega »kufra« na obstoječe nosilce na motorju pa bo zaradi že obstoječih perforacij nadvse lahka in efektna. Na »kufer« imam namen dodati še nekaj »U« profilov, ki bodo s pomočjo trakov omogočali pritrditev dodatne opreme kot so šotor, spalna vreča in podloga. Na zadnji strani »kufra« pa bo (sicer s posebnim sistemom in ne direktno na »kufer) še pritrjena 15L posoda za dodatno gorivo. Cena »kufra« z ključavnicami je bila malce manj kot 100EUR z 10% popustom (zbarantanim...ne sponzorskim). »Kufer« sicer v svojem alumijastem izgledu ne spada ravno med oblikovalske presežke, a ga bom z ustreznimi grafičnimi dodatki v s tilu dogodka, primerno koregiral.