Namestitev voltmetra….

Datum objave December 15, 2013

Ob prebiranju potopisov, sem opazil, da se je popotnikom na motorjih v kraje, kamor odhajam tudi sam, nemalokdaj pojavila težava z akumulatorji. Pot je takšne narave,  da zahteva maximum od motorja, ki je izpostavljen najrazličnejšim pogojem, med drugim tudi prečkanju rek, ki poleg dežja »nudi« obilico stika vlage z zapleteno električno instalacijo vozila. Obilo vibracij v kombinaciji z vlago pa seveda lahko privede, do kratkih stikov oz. drugih težav na instalaciji, ki jih pa ne opazimo hitro, vplivajo pa na slabljenje akumulatorja…lahko do te mere, da je okvara na akumulatorju takšne narave, da ostanemo brez njega.
No in to je ena tistih zadev, ki si jih ne morem »privoščiti« v krajih, kjer nekaj 100km. sredi ničesar pomeni slučajni mimohod »lokalnega« prebivalca veliko srečo. Do takrat pa…«bog pomagaj«!
V izogib morebitnim nevšečnostim in pravočasni napovedi morebitnih težav sem se po posvetu z izkušenimi odločil za montažo Voltmetra. Majhna in nezahtevna napravica mi bo tako omogočala, da bom imel nenehen nadzor nad delovanjem električnega kroga na vozilu, z vklapljanjem in izklapljanjem porabnikov, pa morebiten potreben nadzor nad obremenitvijo akumulatorja.

Cena Voltmetra je 12EUR+nekaj drobnega materiala in iznajdljivosti in črtana je še ena zadeva iz seznama priprav…