Oprema iz naslova donacije...

Datum objave January 19, 2014

V tokratnem prispevku bom, kot sem obljubil, predstavil del opreme, ki jo bom uporabljal in ki bo prišla še kako prav na moji poti.
V samam začetku sem se odločil, da bom nekatero opremo kupil z sredstvi, ki se bodo nabrala na računu, ki se »skriva« pod naslovom »donacije« v spodnjem levem kotu internetne strani.
Opremo sem izbiral zelo skrbno po merilih vzdržljivosti, primernosti uporabe, teže, kvalitete in kompromisom vloženo/dobljeno. Ker gre bolj ali manj za sezonsko opremo, sem pazil tudi na izbiro trenutka nakupa opreme. Tako sem kupoval po mojem mnenju in nič koliko prebranih člankih, opremo, ki ima sicer višjo prodajno ceno, v času popustov…torej pozimi.
Ker bom večino noči prespal v šotoru, v vseh mogočih vremenskih pogojih in je počitek po celodnevnem »pozibavanju« na atv-ju bistvenega pomena za uspešno regeneracijo, sem do sedaj nabavil:
-Spalno vrečo znamke McKinley. Spalna vreča tehta 1090g (dober kilogram) in vsebuje kvalitetno sintetično polnilo TecLoft compact, ki ga obdaja robusten material Nylon mini ripstop, dimenzije 225x80 cm z komercialnim imenom Space Light.
Vreča je zelo udobna, pravokotne oblike (ne »mumija«) in se odpira po celotni dolžini, v komfortnem območju spanja +10°C do -7°C. Torej bi mi moralo biti v hladnejših nočeh še vedno prijetno toplo, v vročih nočeh, pa se vreča lahko odpre po celotni dolžini in služi le kot pokrivalo. Širina vreče (80cm) pa nudi dovolj udobja v njeni notranjosti. Vreča se zloži enostavno in se pospravi v nepremočljivo vrečo za shranjevanje.
Pri nakupu sem upošteval: Težo, obliko, polnilo, kvaliteto, temperaturno območje.
-Samonapihljiva blazina znamke McKinley. Samonapihljiva podloga dimenzij  200x62x5 cm.
Robustna blazina iz materiala poliester 75D, dvema trakovoma za lažje zlaganje in sesalno/izpustnim ventilom. Zalo udobna blazine teže 1,7kg.
-Samonapihljiv vzglavnik znamke Me°Ru´. Vzglavnik dimenzij 45x27x15cm. Teže 240g.
Majhen »luksuz«, ki pa bo izjemno dobrodošel, ko bo treba odpočiti vrat po celodnevnem pozibavanju čelade na glavi.
Tako to je za sedaj. Čaka me še nabava šotora, za katerega imam nekaj specifičnih zahtev (teža, enostavnost postavitve, vodni stolpec ipd.). Nekaj že imam nagledanega, a so cene kvalitetnih šotorov kar visoke…no gotovo se bo nekaj našlo, čeprav časa ni več veliko.
Naj se še enkrat zahvalim vsem, ki ste donirali ali še imate namen donirati, za vsak vaš prispevan Euro. Ob še kako dobrodošli finančni pomoči, mi zelo veliko pomeni tudi občutek, da vam ni vseeno in ste pripravljeni pomagati po svojih močeh. Hvala Vam!