Po brezpotjih Jugo-Vzhoda...

Datum objave June 18, 2014

Nepričakovani dogodki v Ukrajini so botrovali odločitvi o prestavitvi  potovanja iz naslova GoEastTour. Ne zaradi mene in moje pustolovščine, temveč zaradi ljudi v Ukrajini upam, da se težave čim-prej končajo.
Toda prvotno razočaranje in jeza, sta se kmalu izgubili v načrtovanju novega letošnjega izziva. Tokrat sem se odločil izbrati nekaj »krajšega« a tehnično zanimivega. Po pogovoru z kolegom motoristom in obenem navdušenim avanturistom z bogato kilometrino po vzhodu sem se odločil za potovanje po Albaniji, Makedoniji, Srbiji in/ali Bolgariji ter Ukrajini, ki vključuje Karpate in Transilvanijo. Seveda kjer se le da čim bolj po brezpotjih, po sistemu »kartu čitaj-seljaka pitaj«.
Seveda bo za skrajno silo v pomoč tudi Garmin....a na te novodobne napravice ne dam kaj dosti...sicer pa je namen avanture zaiti, iskati, obvoziti, prevoziti....
Odločitvi je najbolj botrovala izkušnja prej omenjenega kolega, ki je zadevo opisal nekako takole...«varianta potovanja na Vzhod (GoEastTour) je zanimiva(sam jo je že prevozil)...ampak na Balkanski se boš bolj namučil a resnično užival. Zahtevnejša a fantastična.« In, ker verjamem le kar vidim in občutim,...pa gremo.

Pot bo trajal 3 tedne in ker je tako naneslo, da je sin Tim letos dopolnil 18 let, opravil izpit za avto, pri hiši pa sta dva Outlanderja....kaj je lepšega, kot vse to deliti z nekom, ki ga imaš rad...kot pač ima lahko oče sina.
Šotor, spalne vreče, kuhalnik, oprema, motorji, volja in želja....vse je pripravljeno in v soboto 21.06. kreneva z ladjo iz Trsta proti Grčiji od koder nadaljujeva v Albanijo....dalje pa...«kuda koji-mili moji...pa dokle stignemo-stignemo«.
Tako..kot je bilo načrtovano se bova iz poti javljala kadar bodo to dovoljevale tehnične možnosti (Wi-Fi)...slikovno in tekstovno...za tiste seveda ki vas to zanima, ali pa, ki klikate kar tako...;)

V povezavi spodaj pod oznako SPOT, pa naju boste lahko spremljali v realnem času...naprava namreč beleži najine podatke in jih prenaša na zemljevid...koristna pa bo tudi, če se resnično izgubiva...:)))
Uživajte v poletju, svetovnem prvenstvu v nogometu in ogledu najinih dogodivščin.

L.p.
Igor&Tim

P.S.
Mnogo bolj podroben opis najinih dogodivščin podprto z slikovnim in video materialom pa seveda ob povratku..;)
Obljubljam bogat in sočen opis vsega, kar je povezano s tem dogodkom, kakor tudi tega, kaj se je dogajalo med pripravami na GoEastTour, kako je spodletel, pa o sponzorjih...takšnih in drugačnih...precej sočnega materiala se obeta...;)

SPOT