The SPOT Satellite GPS Massanger

Datum objave November 16, 2013

Če rečem da je podjetje Ski&Sea prevzelo »hardware« del te avanture, potem za software zagotovo skrbi podjetje PowerCom.
Tokrat so se še enkrat več izkazali z izjemno donacijo in sicer v obliki naprave SPOT. Gre za napravo, ki deluje na platformi GPS tehnologije in omogoča uporabniku, da potom ustrezne software-ske opreme , nenehno sporoča svojo lokacijo, posameznikom oz. skupini, ki želi v vsakem trenutku vedeti za položaj uporabnika. Preprosteje…gre za osebno sledilno napravo, ki jo uporabnik sam po želji aktivira oz. deaktivira v katerem koli trenutku, kjerkoli na svetu in na ta način sporoča svojo pozicijo.
Majhna a izjemno zmogljiva naprava, bo na moji avanturi skrbela, da boste preko ustrezne povezave vedeli, kje se nahajam v katerem koli trenutku in tako, kar se da ažurno spremljali dogajanje na terenu.
Naprava poleg klasičnega sporočanja trenutne lokacije, omogoča še druge funkcije kot so, pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil, poziv na pomoč v naprej določenim prejemnikom (npr. družina, prijatelji), poziv SOS, ki ga prejme direktno GEOS-International Emergency Response Center, ki nemudoma sproži takojšnjo reševalno akcijo, kjerkoli na svetu, ter še mnoge druge uporabne funkcije. SPOT pa je seveda kot se za njegovo namembnost spodobi, odporen na vodo, prah ter ostale atmosferske dejavnike.
Poslastica vsega pa je, da naprava deluje neodvisno od GSM, GPRS signala, temveč preko GPS in komercialnih satelitov. Tako ste v še tako odročnih krajih vedno v stiku z najbližjimi, predvsem pa z dobrim občutkom, da vam v primeru potrebe zanesljivo lahko priskočijo na pomoč….brez iskanja seveda, saj vsaka poslana zahteva, s strani uporabnika, vsebuje natančne podatke o času in vaši trenutni lokaciji…uporabno mar ne? Naprava omogoča različne možnosti uporabe, ponudnik pa nudi pakete, ki si jih lahko glede na vaše želje, poljubno sestavite in proti plačilu veljajo eno leto. Podjetje PowerCom je poskrbelo tudi za to in mi omogočilo uporabo paketa z maksimalnim številom opcij…skratka polnim paketom.
HVALA VAM!

Več o napravah SPOT lahko preberete na tej povezavi:
http://www.findmespot.eu/en/index.php?cid=102

Kljub enostavnosti uporabe, jo je kot vsako drugo tehnično zadevo potrebno spoznati, da je rokovanje z njo ob uporabi kar se da hitro.
Tako sem se danes malce »sprehodil« z »hardware« opremo, ki jo je ustrezno beležil software…;)

In dobili smo tole:
http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0qBaHXqnLDCmsOr8jTKRqFAaGgiLURptH

Naprava pošilja signal z podatki o času in lokaciji vsakih 10min. kadar to omogoča signal satelitov. No jaz sem jo na testu malce izklapljal in vklapljal, da sem videl, kaj to pomeni pri beleženju pozicije…a je videti je, da zadeva deluje perfektno. Odlično je tudi, da se podatki beležijo na podlago aplikacije Google Maps, ki jo pozna in uporablja velika večina uporabnikov osebnih računalnikov, tablic in pametnih telefonov.
Ko se bo avantura pričela, bo na moji internetni strani na voljo povezava, preko katere boste lahko prav vsi, kadarkoli in od koderkoli spremljali mojo vožnjo….čase in lokacije. Ob, kjer bo možno, ustrezni tehnični možnosti, pa bodo lokacije podprte še z besedilom in slikami….tako boste natančno informirani kdaj in kje se je kaj dogajalo.
S podjetjem PowerCom, ki so res »maherji« na svojem področju, se tako trudimo, da vsem, ki ste zainteresirani naredimo dogodek kar da »živ« in boste lahko v njem, kar iz domačega naslonjača, kar najbolj uživali.
V nadaljevanju pa vas vabim, da uporabite spodnjo aplikacijo in podaste še vaše predloge in pripombe v zvezi s to tematiko, da jo skupaj predebatiramo.

…salam aleikum….malo že vadim…;)