Večer s skupino Mi2

Datum objave January 6, 2014

Zagotovo so mnogi med vami opazili med sponzorji tudi glasbeno skupino Mi2.  Seveda ne gre za klasičnega sponzorja v smislu materialne ali finančne podpore projekta GoEastTour. Se pa je skupina Mi2 uvrstila med sponzorje, ker dajejo projektu neko drugačno, a izjemno pomembno, dodano vrednost. Fantje »iz Sotle« kot jih še imenujemo, spadajo v tisto »mojo generacijo«. Generacijo, ki so jo zaznamovale številne spremembe in, ki je na vseh nas pustila neizbrisljiv pečat nekega obdobja. Vse to in še več, se vrhunsko odraža v njihovih besedilih in glasbi, ki bo moj moralni steber na tem potovanju. Fizične in tehnične priprave so le del kompleksa te dogodivščine. Brez »pike na i« pa tudi to ni dovolj. Psiha in njena stabilnost, sta ogromnega pomena na takšni poti. Sestavni del te avanture so zagotovo dnevi, ko nič ne gre kot bi moralo, ko imaš vsega dovolj, ko se sprašuješ »kaj mi je bilo tega treba« in ko se nezadržno pogrezaš v melanholijo in obup. In takrat…ja takrat potrebujem »dečke iz Sotle«….njihova besedila in glasbo, ki bo napolnila moje baterije….in zatrjujem, da so Mi2 zame najboljši »akumulator«. Njihove pesmi, ki bi jih označil kot nepogrešljive v vseh »priložnostih in letnih časih«, skupaj z fenomenalnimi vložki v stilu »pelji me dihat na auspuh«, so zame neizčrpen vir energije. V izogib nekemu lastnemu »globokemu filozofiranju«, bom preprosto povzel besede G. Mohor-ja, ki sem jih »iztrgal« iz uradne strani skupine Mi2 (http://www.mi2.si/index.php/literatura/tisk#)
»Kot sem že med tekstom zapisal, navkljub vsej izumetničenosti tega sveta Mi2 ostajajo pri zdravi kmečki logiki in v pristnem rokenrol okviru. Rokenrol je odgovor na vso prekleto pametnost tega sveta, ki je že tako zelo pameten, da je na tem planetu že vse skupaj zajebal, pa je še zmeraj najpametnejši. Hvala bogu, da obstaja rokenrol.«
Skupina Mi2 je tako postala moj moralni mecen na tej poti. Prisluhnili so moji ideji in kot »ista generacija«, ter vsi izpod »Štajerskega neba«…smo hitro ujeli skupno "intonacijo".
Zadnji dnevi preteklega leta pa so po uspešnem koncertu na Mariborskem trgu Leona Štuklja, postregli še z prijetnim druženjem in klepetom…pa še eno smo za popotnico skupaj »vrezali«.
Hvala fantom za izjemno prijetno druženje ter besede vzpodbude….in seveda, velika hvala za vašo glasbo, ki je sestavni-obvezni del moje avanture!
Velika hvala pa gre tudi mojemu prijatelju Dejan-u, ki nas je povezal!