Zaščita manšet in nosilec navigacije

Datum objave December 7, 2013

Čas neusmiljeno teče, hladni dnevi pa so pravšnji za potrebne priprave.
Ker v svoji prvotni verziji Can-Am, ki ga bom uporabljal na tour-u nudi minimalno zaščito manšet in podvozja, sem pričel razmišljati, da bi nekaj dodatne pozornosti bilo potrebno nameniti tudi temu. Precej nerodna zadeva je, če te na takšni avanturi, kjer je več kot dovolj zadev o katerih moraš razmišljati in paziti, »preseneti« še kakšna raztrgana manšeta. Še posebej je nerodno če se to zgodi ob prečkanju rek, kjer ne vidiš morebitnih ostrih skal ali vejevja, ki preži nate.
Verjetno bi večina pomislila na klasične aluminijaste zaščite…original ali pa običajno cenejši aftermarket. A tisti, ki bolj podrobno spremljate dogajanja na področju ATV-jev, veste, da aluminij zelo uspešno izpodriva plastika…natančneje PE-HD materiali.
Prednost tega materiala, je, da je izjemno vzdržljiv, prožen, trden in se ga da ob morebitni samogradnji, dokaj enostavno oblikovati. Odlikuje pa ga še nizka teža in pa seveda cena.
Tako sem pristopil k izdelavi zaščit manšet ter nabavil PE-HD ploščo dimenzij 2000x1000mm., kar zadošča za celotno zaščito podvozja za Can-Am Outlander Max, ki je največji med ATV-ji.
Prijatelj Samo je že »oral ledino« na tem področju in po slabem letu uporabe na vseh možnih terenih in obremenitvah se je zadeva izkazala več kot odlično. Torej sem se v zvezi z obdelavo (predvsem zvijanjem) posvetoval z njim in se kmalu lotil dela.
Najprej sem izdelal šablone (tukaj je pomagal Sandi, ki mi je odstopil svoje zaščite za »mušter«), ki pa sem jih jaz nato še malce po svojem občutku dodelal in izboljšal. Največ »težav« je z krivinami, ki jih je potrebno segrevati s pištolo na vroč zrak, nato pa po fazah zvijati in na pravo mero fiksirati, ter počakati, da se ohladijo, ter ostanejo v željenem položaju. Ker so pri šasiji G2, zavorni diski nameščeni v kolesih, je potrebno precej spretnosti predvsem pa natančnosti, da zaščite dobro opravljajo svojo funkcijo, obenem pa ne ovirajo lastnosti originalnih komponent. Toda kjer je volja, orodje, čas, znanje in še kaj….zadeva pač mora uspeti prej kot slej. Nabavil sem še nekaj pritrdilnega materiala, ki sem ga glede na potrebe ustrezno predelal in po treh popoldnevih je delo končano. Po letih izkušenj z terensko vožnjo sem po mojem mnenju uspel izdelati optimalno zaščito, glede na zahteve in potrebe, ki mora poleg osnovne funkcije omogočati še dobro čiščenje in odtekanje vode, enostavno montažo in demontažo in omogočati dostop do vseh ostalih komponent vozila, brez snemanja zaščite.
Cene takšnih kompletov (kompletne zaščite) iz tega materiala se gibljejo okrog 450 EUR (brez prevoza), zato sem z uspehom še toliko bolj zadovoljen…privarčevanih 350 EUR-ov bom tako lahko vložil v stvari, ki jih še potrebujem a jih ne zmorem izdelati sam…

Nekaj slikic:

 

In ker je bil čas za montažo sem zmontiral še kvaliteten Touratech nosilec navigacije, ki ga uporabljajo vsi resni popotniki in tekmovalci na motorjih in ATV-jih in je dokazano najboljši v svojem razredu….kar lahko zanesljivo potrdim, saj je konkretno ta, ki ga imam, »preživel« roll-over na dirki Hunt the Wolf…praktično nepoškodovan. Prednost tega nosilca so še dodatni stabilizatorji, ki bistveno zmanjšujejo vibracije na navigacijsko napravo in pa ključavnica s katero navigacijo enostavno zaklenemo v nosilec, da je kdo ne ukrade.
Je pa Stanko dobil še »zokenčke« za amortizerje, ki bodo tako zaščiteni pred prahom, blatom in ne daj bog, snegom…

Tako…še dve zadevi sta črtani iz dolgega seznama priprav na tour…